31. jan. 2013

Ljubkost velike noči - ideje za dekoracijo


© Stylizimo


© Olliebollies

© Modernparentsmessykids

© Martha Stewart

©  Dustylu

© Jennysteffens


Dodaj napis


© Martha Stewart








Nekaj čudovitih inspiracij, kako lahko okrasite stanovanje za veliko noč in v dom vnesete pridih sveže pomladi. Jajčne lupine (vazice) lahko začnete kar pripravljati iz lupin jajc, ki jih uporabite pri zajtrku, kosilu ali večerji. Pobarvajte jih z nežnimi pastelnimi barvami, ali močnejšimi po želji, jih okrasite s trakovi, bleščicami,...

 

Ustvarjalni priročnik - Preprosti izdelki iz papirja.

30. jan. 2013

Srčkajmo! 10 Idej za valentinovo, gregorjevo, danes ali jutri



Srčkam. Jutranji osvežilni metin čaj. Dež in sneg, smeh in solze.  Porisane pločnike. Briljantne ideje. Poljube in objeme. Ladjice iz papirja. Svinčnike, ki so tako porabljeni, da jih ne morem več ošilit. Letošnje leto! Tiste preproste trenutke, ki nam polepšajo dneve. In vseh 10 idej za valentinovo, ki nam bodo polepšale dan. Vsak dan. Za valentinovo ni nikoli prezgodaj. Ustvarjajte. :)


1.


2. ©M. Stewart

3. © Martha Stewart


4.

5.

6. ©M. Stewart

7.

8.
9. © M. Stewart
10.


1. Navadne papirnate servetke prepognemo, tako kot papirnate snežinke, in izrežemo srček.

2. Piškoti v obliki ustnic, polni ljubezni.

3. Na čajno vrečko, na mesto reklamnega papirčka, prilepimo srček iz papirja.

4. Srčki vsepovsod. Tudi na darilnem ovoju, ki ga izdelamo sami.

5. Kozarec ljubezni, če imate malce več časa.

6. Ovoj s srčkom, za kozarčke, take in drugačne.

7.Ste mojstri pečenja kolačkov oz. mafinov? Ne pozabite na srček!

8. Tudi otroci lahko ustvarjajo za valentinovo. Lizike v papirnatih srčkih.

9. Srčkam verižice in zapestnice iz bombončkov.

10.Manj je več. Srček iz cvetnih listov, kot dekoracija na krožniku.



Vabljeni k nakupu mojega ustvarjalnega priročnika Preprosti izdelki iz papirja.
Naročite ga lahko TUKAJ.


29. jan. 2013

Pravljični pustni kostumi za otroke

Škratek ©Dukely

Rdeča kapica


 Dve pravljični ideji za otroške pustne kostume. Preprosto in simpatično, kajne? :) Otroci pa lahko za en dan postanejo njihovi najljubši pravljični junaki!

27. jan. 2013

Zlata ptica - slovenska ljudska čudežna pravljica

Ilustracija Živa Viviana Doria



 Zlata ptica
(zapisal Matija Valjavec)

Kralj je imel na svojem vrtu neizrečeno lepo jablano, ki je rodila zlata jabolka, a jih nikoli niso mogli dobiti. Vsako jutro je eno manjkalo. Noč in dan je postavljal k drevesu straže, da bi zasačile tatu, toda tudi najboljši stražniki niso mogli dobiti nikogar, ki bi hodil po jabolka, pa je vendar manjkalo slednje jutro po eno. Vse to ni nič pomagalo in vojaki so se že branili hoditi na stražo.

Kralj pa je imel tri sinove. Starejša dva sta bila bolj samosvoja in mlajšega brata nista nič kaj marala. Kralj je naročil stražiti tudi sinovom in prvo noč je šel najstarejši. Vzel je puško, jo dobro napolnil, hodil gor in dol in gledal okoli sebe, kdaj in od kod bo kdo prišel. Vso noč ni bilo nikogar, toda drugo jutro je jabolko manjkalo. 

Drugo noč gre stražit srednji sin. Z nabito puško hodi gor in dol kakor prvi in gleda okoli sebe, kdaj in od kod bo kdo prišel nad jablano, pa nikogar ni bilo, jabolko pa je le manjkalo. Tretjo noč gre stražit najmlajši sin. Namesto s svinčenim zrnom nabije puško z grahom, češ da tatu ne bo ustrelil, temveč ga bo samo spoznal, kakšen tiček je to, ki zna tako krasti, da ga nihče ne zasači. Zvečer stopi pod drevo, upre oči v jabolka in gleda venomer vanje, ne da bi se kamorkoli ozrl. Kar prileti okoli polnoči iz neba ptica, tako tiho, da se ni nič slišalo in se spusti na drevo. S kremplji prime jabolko, najmlajši pa pomeri, sproži in odstreli tri peresa. Ptica se ustraši, pusti jabolko in zleti. Sin pobere peresa in vidi, da so iz čistega zlata. Ko brata slišita strel, pritečeta k najmlajšemu in ga vprašata od kod je prišel tat. On pa jima reče: »Gledala bi, pa bi videla.«

20. jan. 2013

Ustvarjalna ideja za valentinovo (ali pa materinski dan) ❤

1. Potrebuješ piškot(e), dve vrsti papirja.


2. Kvadratno papirnato kuvertico izdelaj po tej šabloni. Dimenzija naj bo cca. 16,5 x 16,5 cm.



3. Ko je kuvertica gotova, vanjo skrij piškot, in po želji sporočilce. Zapečati jo s papirnatim srčkom.



3.  Drobna pozornost, ki bo nekomu posladkala in polepšala dan. ❤





Opazuj veselje svojega kolektiva v službi, ko jih bodo na mizah pričakale take sladke kuvertice. Obdaruj sošolce za svoj rojstni dan.  Ali pa otroke na praznovanju rojstnega dne. Podari sladko kuvertico babici, dedku ali sosedi in sosedu. Mogoče pa mamici za materinski dan. In ne goljufaj, en piškot za eno osebo! :)

Ustvarjalni priročnik - Preprosti izdelki iz papirja.



19. jan. 2013

Pravljica Princeska na zrnu graha (Hans Christian Andersen)




Ilustracija Edmund Dulac.


Nekoč je živel princ, ki se je hotel poročiti s princesko, toda morala bi biti prava princeska. Potoval je po celem svetu, da bi našel pravo princesko, a nikjer ni našel tega, kar je iskal. Princes je bilo dovolj, toda težko je bilo ugotoviti, ali so to res prave princeske.  Zmerom je bilo kaj takega na njih, kar ni bilo povsem v redu. Tako je prišel spet domov in bil ves žalosten, kajti tako rad bi imel pravo princesko. 

Nekega večera se je razbesnela strašna nevihta; bliskalo se je in grmelo, dež je lil v potokih. Nenadoma se je slišalo trkanje na grajska vrata, stari kralj jih je šel odpret.
Pred vrati je stala princeska. Ampak, jojmene! Kakšna je bila od dežja in vetra. Voda ji je tekla od las in obleke; tekla ji je v čevlje k prstom in pri petah spet ven. In vendar je trdila, da je prava princeska.

»No, to bomo že videli!« si je mislila stara kraljica. Rekla pa ni ničesar, šla je v spalnico, zložila vse posteljne žimnice na tla in položila na dno posteljnega ogrodja zrno graha; nato je vzela dvajset žimnic in jih položila na grah, na žimnice pa dvajset pernic. Tu je morala princeska ležati vso noč.
Zjutraj so jo vprašali, kako je spala. »Oh, zelo slabo!« je odgovorila princeska. »Komaj kaj sem celo noč zatisnila oči. Bog si ga vedi, kaj je bilo v postelji, ležala sem na nečem tako trdem, da sem vsa črna in modrikasta po telesu. Grozno je!«

Tako so spoznali, da je prava princeska, ker je skozi dvajset žimnic in dvajset pernic začutila zrno graha. Nihče drug, kakor le prava princeska, ne bi mogel biti tako občutljiv.
 Tedaj jo je princ vzel za ženo, kajti vedel je, da ima pravo pravcato princesko. Grah so dali v muzej, kjer ga še danes vidimo, če ga nihče do sedaj še ni ukradel. 

To, dragi moji, je resnična zgodba.

(prevedla: Živa Viviana Doria)


18. jan. 2013

Pustna maska za otroke - POLŽ



 ❤ ©Oh, happy day.



Ne vem, če sem kdaj srečala bolj izvirno pustno maškaro. Polž! Izvedba je nadvse enostavna, izgled nepredstavljivo ljubek, inovativen in zabaven. Hiško lahko izdelamo iz rjavega papirja ali blaga, ki ga zvijemo kot spalno vrečo. Polž je lahko majhen, če si starejši upate, pa lahko postanete ogromen polž. :) Krasno!




16. jan. 2013

DIY - Pravljične romantične lanternice ❤




Potrebuješ stare steklene posodice, vrvico iz naravnih vlaken in čajne svečke.


Za vsako posodico potrebuješ dve vrvici, ki jih dobro zavozlaš na obeh straneh.


Čakamo mrak.


Lanternica zažari, ter okoli sebe riše pravljice. ❤



Lanterne so krasna dekoracija za poletna večerna druženja na vrtu ali terasi. ❤



Ustvarjalni priročnik - Preprosti izdelki iz papirja.






14. jan. 2013

Moje življenje, moja čudežna pravljica ☁



hitra skica - palčica 

hitra skica - sraka v pravljičnem gozdu.





"If you reveal your secrets to the wind, 
you should not blame the wind for revealing them to the trees."
Kahlil Gibran 






V deželi moje duše živijo čarobne ljudske pravljice v katerih se skrivajo biserni konji, rajske ptice, srebrni gradovi, deklice ki se pogovarjajo z antropomorfnimi živalmi, ki rade pokukajo na naš svet. Kakšna milina, ko pozno ponoči prebiraš zaklade ljudskih čudežnih pravljic, vsake toliko časa pa pokukaš čez okno na igro snežink  v spečem naselju. Razmišljam o pravljičnih otroških spominih v poljanskem vrtcu pod gradom in neskončnih sprehodih na ljubljanski grad. Sedaj pa sedim za mizo kot diplomirana etnologinja. Vzamem svinčnik, pišem svoje misli in ustvarjam, skiciram. Ura pa je že zdavnaj odbila polnoč. ☁ 




5. jan. 2013

Diy - Cofki iz volne (v slikah)






I did it my way. (moja jutranja mantra, kartica Helena Vedrič)


Namigi: 

Cofke uporabite pri zavijanju daril, namesto pentljice.

❤ Če imate veliko volne, ki vsebuje bleščeče nitke in dodatke, so lahko prekrasna in poceni dekoracija na poroki.

Ustvarjalni priročnik - Preprosti izdelki iz papirja.


1. jan. 2013

Ideje za otroške sobe 2. del

© Joliesmomesfactory. Oblaček izdelajte iz blaga ali papirja.
  © Marredesepinards

Uspavanka.




© Joliesmomesfactory
© Chocoeyes



Pri ustvarjanju sobice za vašega novorojenčka ali novorojenčico, ne potrebujete vsega kupovati. Dekoracije za sobico rajši izdelajte sami. Zašijte prešito odejico, na 'patchwork' način, vanjo izvezite ime in datum rojstva, ali pa priimek družine. In odejica bo lahko prehajala med generacijami, kot prekrasen spomin. Kupite si ročno žago (tudi pripadnice nežnejšega spola jo z lahkoto upravljamo, preverjeno) in izdelajte leseno igračo, vlakec, avtomobil, konjička, ter ga pobarvajte z akrilnimi barvami. Postavite leseno igračo na omarico, pritrdite na steno,... In jo, ko otrok odraste, prihranite za svoje vnučke. Ustvarjajte spomine.

Vabljeni k nakupu mojega ustvarjalnega priročnika Preprosti izdelki iz papirja.
Naročite ga lahko TUKAJ.