28. nov. 2012

Smrečica iz papirja



Božična smrekica iz papirja.




Čarovnija iz papirja.

Letošnji božič ne bom kupovala novih božičnih okraskov. Mnogo papirja, ki ga kupimo za ovijanje daril, namreč na koncu ostane neporabljenega. Ker pa je že sam po sebi potiskan s prazničnimi motivi, ga lahko sedaj uporabimo za izdelavo čudovitih božičnih izdelkov iz papirja ali za zimske dekoracije prostorov. Tale Ikein papir je iz lanskoletne božične kolekcije, bolj božičen in idealen za to priložnost bi težko  bil...

Ta papirnata smrečica je le delček moje božične dekoracije, ki jo bom objavila prihodnji  teden. ;)  Iz papirja izrežemo tri kroge (seveda jih je lahko tudi več) poljubnega premera, odvisno kako velike smrečice si želite. Vsak krog na eni strani prerežemo do sredine, ter konca zalepimo skupaj, da dobimo tri stožce. Pripravimo tanko šivanko in nit, na koncu katere zavežemo vozliček, da smrečica ne zdrsne iz niti. Šivanko denemo skozi vse tri stožce, in voila... preprost in prisrčen božični okrasek je izdelan.


☆ * ☆ * ☆ 


Ustvarite z otroci lepe zimske voščilnice. Miklavž, božiček, dedek Mraz, pa sanke, drsalke in snežinke, in še mnogo več ... Priročnik za risanje zimskih motivov najdete TUKAJ.

Ustvarjalni priročnik - Preprosti izdelki iz papirja.